-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce8
-
Celkový čas60 min
Nejlepší jahodové řezy (opravdu luxusní)
Nejlepší jahodové řezy u nás zdomácněly a pochutnává si na nich celá rodina. Jsou skvělé a celkem jednoduché na přípravu.
Suroviny na přípravu jahodových řezů:
Piškot
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 200 g polohrubé mouky
- 8 lžic oleje
- 6 lžic horké vody
- 1 prášek do pečiva
Bílá část
- 1 kg bílého jogurtu (nebo zkuste zakysanou smetanu)
- 2 pytlíčky želatiny (připravte podle návodu)
- moučkový cukr podle chuti
Červená (jahodová) část
- 500 g čerstvých jahod (klidně mražených)
- 1 balení jahodového vitacitu
- 2 jahodové pudinky (uvařte ho hustý)
- moučkový cukr podle chuti
Nejlepší jahodové řezy postup přípravy:
- Nejprve si připravte korpus, ušlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dejte péct na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vymazaný tukem a posypaný moukou). Směs vyložte na plech a pečte na 160 stupňů podle vaší trouby.
- Mezitím, co se vám korpus peče si připravte bílou část řezů přípravou želatiny a smícháním cukru s bílým jogurtem. Jakmile bude korpus vychlazený, potřete ho jogurtovou částí a poté dejte vychladnout (ztuhnout) do lednice.
- Jakmile máte korpus a bílou část ztuhlou, připravte si jahodovou část tak, že smícháte jahody s cca 200 ml vody a rozmixujete. Poté směs smíchejte s uvařenými jahodovými pudinky, balením jahodového vitacitu a cukrem podle vaší chuti.
- Nakonec jahodovou část dejte na jogurtovou a nechte opět vychladnout. Máte hotovo.
Vyzkoušejte také:
- Poctivá koprová omáčka se smetanou a hovězím masem
- Znojemská omáčka z hovězí pečeně
- Boloňská omáčka se špagetami
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review